rainbow.gif (8423 bytes)
WELKOM
rainbow.gif (8423 bytes)

Lees het Clickx-artikel!
"Eigenlijk zou elke Vlaamse school en elk educatief project lid moeten zijn van deze EduRing. Samen ben je immers sterker!"


Wat is de EduRing?

De EDUcatieve webRING (°11/5/98) is een ring tussen de sites van verschillende Vlaamse (hoge)scholen, universiteiten, educatieve initiatieven en organisaties en is een van de bouwstenen van jouw educatieve site KlasCement.


Hoe werkt de EduRing?

Sites die deel uitmaken van de EduRing, hebben een van onderstaande logo's ergens op hun openingspagina geplaatst. Als je op zo'n site komt, kan je klikken op de links naar de 'Volgende' (>>>) of 'Vorige' (<<<) site in de ring. Als je dat lang genoeg doet, kom je uiteindelijk weer uit waar je begon. Je kan ook meteen naar een willekeurige site uit het EduRing-aanbod gaan of de lijst met alle sites (leden) opvragen. Door te klikken op 'EduRing' (schrijf in), kan je je eigen site aanmelden van op eender welke site die deel uitmaakt van de ring. Maar dat wist je al, want waarschijnlijk ben je zo hier terechtgekomen.

Deze site maakt deel uit van de

<<< ¦ schrijf in ¦ leden ¦ willekeurig ¦ >>>
 

OF (OUD LOGO)

Welkom op de homepage van de EduRing!!


Hoe kan je deelnemen?

Neem ZEKER eens een kijkje op onderstaande pagina's, alvorens je aan te melden. Je krijgt er de nodige uitleg over het aanmelden en over wat er na het aanmelden zal gebeuren. Het lezen van de pagina's zal veel vragen vermijden en de aanmeldingsprocedure verduidelijken! DOEN DUS! Begin bij het reglement en eindig met het aanmelden:
    1. Reglement
    2. Procedure
    3. Meld me aan!

Wie de werking al goed kent, kan meteen dan krijg je de keuze uit deze en voeg je je site bij deze

Statistieken + Forum

Leden van de EduRing kunnen bekijken hoe hun site scoort.

 • Ontvangen leden van de EduRing ze veel bezoek via de EduRing?
 • Dragen ze veel bij aan het bezoekersaantal van andere sites in de EduRing?

Sinds 2003 is er ook een forum ter beschikking voor leden van de EduRing. Hier kunnen we bv. tips uitwisselen ivm schoolwebsites.

Statistieken EduRing            


Hoe laat je het bezoekersaantal stijgen?
 • Word lid van de EduRing. Bekijk de statistiekenpagina's en overtuig jezelf! De EduRing zorgt inderdaad voor meer bezoekers.
    

 • Bovendien maakt een site die lid is van de EduRing kans om in de kijker gesteld te worden. We plaatsen dan een tijdje een link naar jouw site op zo goed als elke pagina van KlasCement (zie rechterkolom). Bezoekers verzekerd! 
   

 • Je kan ook op andere manieren in de kijker komen te staan. Bijvoorbeeld door het logo van KlasCement op jouw site te plaatsen. Daarmee bewijs je dat je KlasCement een warm hart toedraagt.
    

 • Of door KlasCement te steunen.


EduRing = Award!

Leuk nieuws voor EduRing-leden! Het logo van de EduRing wordt steeds vaker beschouwd als een Award! Dat heeft vooral te maken met de nauwgezette en frequente controle die wij uitvoeren op onze leden. Daardoor zijn we er zeker van dat de EduRing geen verbroken schakels bezit en dat - zoals het reglement voorschrijft - de sites die tot de ring behoren goed evolueren. 

Een site met het EduRinglogo betekent dus meestal dat het een originele site betreft die kwalitatief bij de betere hoort, dat het goed gesteld is met de lay-out en dat ze geregeld geüpdatet wordt. Mooi meegenomen!


© 1998-2004 KlasCement